Prečo je parné žehlenie lepšie ako suché žehlenie?

Prečo je parné žehlenie lepšie ako suché žehlenie?

Žehlenie nepatrí medzi obľúbené domáce práce, ale je nevyhnutné. Okrem toho, že pokrčené oblečenie vyrovná, chráni tkaniny pred poškodením, dodáva odevu sviežosť a eliminuje prítomnosť vírusov a baktérií.

Prečo je parné žehlenie lepšie ako suché žehlenie?
(zdroj: komerčný článok)

Vo svete žehličiek je na výslní naparovacia žehlička, ktorá umožňuje parné žehlenie. Ešte viac efektivity, komfortu i radosti do žehlenia prináša žehlička s parným generátorom. Disponuje pokrokovými funkciami, bez ktorých si moderné gazdinky túto činnosť nevedia ani len predstaviť. Parný generátor je momentálne kráľom medzi žehličkami.

Parné žehlenie parným generátorom verzus suché žehlenie

Naparovacia žehlička i parný generátor sa využívajú pri parnom žehlení, ktoré je kombináciou tepla a pary. Disponujú nádržkou na vodu a otvormi na žehliacej ploche. Tie paru počas žehlenia uvoľňujú. Avšak stále má vo svete žehlenia svoje čestné miesto aj suché žehlenie klasickými žehličkami. Prečítajte si, prečo je parné žehlenie lepšie ako suché.

Je rýchlejšie a efektívnejšie

Teplo v kombinácii s parou je rýchlejší a efektívnejší spôsob žehlenia. Parný generátor disponuje extra parným rázom až 400 g za minútu. Vyšší tlak umožňuje, aby sa jemná para dostala do látky. Okrem toho silný výstup pary má zásluhu na tom, že oblečenie vydrží dlhšie vyžehlené.

Žehlička s parným generátorom CareStyle disponuje jedinečnými technológiami DoubleSteam a 3D FreeGlide. Tým pádom vám žehlenie potrvá o polovicu kratšie ako v prípade použitia bežnej naparovacej žehličky. V prípade použitia klasickej žehličky na suché žehlenie možno predpokladať, že časový rozdiel by bol ešte výraznejší.

Technológia DoubleSteam je schopná vytvoriť až dvojnásobok pary v porovnaní s bežnými naparovacími žehličkami. Trvalý výstup pary je vyšší o 100 percent, a teda odev stačí žehličkou prejsť raz, nie dvakrát.

Technológia 3D FreeGlide umožňuje žehlenie vo všetkých smeroch, dokonca aj vzad. To znamená, že odev nemusíte na žehliacej doske neustále otáčať. Poradí si aj s ťažko dostupnými oblasťami okolo švov, zipsami a gombíkmi.

Umožňuje vertikálne žehlenie

Suché žehlenie vo vertikálnej polohe bez žehliacej dosky je snáď nemožné. Pre parné žehlenie to neplatí. Ak máte k dispozícii parný generátor, môžete žehliť aj vo vertikálnej polohe. Teda oblečenie vyžehlíte aj zavesené na vešiaku. Za túto funkciu je zodpovedný vysoký tlak pary.

Chráni tkaniny

Suché žehlenie pri vysokej teplote môže tkaniny poškodiť. Toto riziko je pri parnom žehlení nižšie, pretože kombinuje teplo a paru. Ak použijete žehličku s parným generátorom, poškodenia oblečenia sa obávať nemusíte.

Režim iCare je určený pre všetky druhy látok. V prípade, že nemáte štítok na oblečení, alebo žehlíte citlivé tkaniny, využite tejto inteligentný režim a nemusíte sa báť žiadneho poškodenia oblečenia.

Ak žehlíte veľmi jemnú látku, alternatívou je Eco režim. Jeho výhodou je aj to, že ušetríte viac ako 48 percent energie v porovnaní s najvyšším nastavením.

Ničí 99,99 percenta baktérií

Žehlenie nie je iba estetickou záležitosťou, ale má aj zdravotné výhody. Parné žehlenie je v odstraňovaní baktérií, plesní i vírusov efektívnejšie. Parný generátor dokáže za niekoľko sekúnd odstrániť z odevu viac ako 99,99 percenta baktérií. Toto číslo je výsledkom laboratórnych testov.

Parný generátor prinesie do žehlenia viac komfortu

Ak ste sa rozhodli pre parné žehlenie, vyberte si naparovaciu žehličku alebo parný generátor. Prinesú do vášho života a domácich prác viac komfortu a radosti. Poteší ergonomická rukoväť s certifikátom ErgoCert. Parný generátor má navyše veľkú 1,5-litrovú nádržku, ktorá umožňuje dlhšie ako hodinové žehlenie. Poteší aj systém AntiDrip proti odkvapkávaniu, bezpečnostné automatické vypnutie, technológia Silent a mnohé ďalšie inovatívne funkcie.

Komerčný článok